Sunday, December 19, 2010

Novel Review: The Bridgertons by Julia Quinn

Hari ni tetiba aku rasa macam nak buat novel review pulak.lagipun apa salahnya share benda yang best kan? Aritu aku dah bagi review novel melayu, arini nak review English novel pulak...

Sebenarnya novel yang aku nak cite ni bukan tajuknya The Bridgertons, tapi tu hanya gelaran bagi siri ni sebab novel ni ada 8 buah buku, berkaitan dengan 8 orang adik-beradik dalam keluarga Bridgerton. Semuanya berlaku pada masa yang sama, cuma setiap buku fokus pada setiap sorang adik-beradik dalam family tu.


First time tengok cover (lepas di-recommend oleh Along) aku rasa ni mesti novel jiwang tahap tak ingat dunia punya.Tapi layankan jugak sebab Along dah insist suruh baca jugak. Aku pun try la baca buku 8 On The Way To Wedding. (Siri ni tak kisah baca yang mana dulu sebab tak bersambung pun). Rupanya ni cite romatik komedi.Memang sangat best.Kalau tengah baca, pastu senyum sorang-sorang, tu perkara normal la. Yang lebih menarik, nama adik-beradik Bridgerton ni ikut alphabetical order, makna Nama anak sulung stat huruf A, diikuti B, C dan seterusnya...
Anthony-The viscount who love me (Book 2)
Benedict-An offer from a Gentlemen (Book 3)
Colin-Romancing Mr Bridgerton (Book 4)
Daphne-The Duke and I (Book 1)
Eloise-To sir Phillip,With love (Book 5)
Francesca-When He was wicked (Book 6)
Gregory-On the way to the wedding (Book 8)
Hyacinth-It's in His kiss (Book 7)

Semua novel ni ade 2nd Epilogue tapi dia keluarkan dalam bentuk e-book je..Jadi aku pun malas nak beli secara online..huu

Untuk lebih lanjut bolehlah masuk kat SINI

# Aritu ade orang cakap aku unik sebab suka baca novel...hee

2 comments:

hollowgram said...

review novel harry potter ade x?..xD

hollowgram

Azwan Aziz said...

sorryla xde...hehe.. aku baca pun yang no 1 je... yg no 2 baca separuh je sebab susah nak imagine.. aku tgk movie je..hee