Wednesday, October 10, 2012

Album Review: Bunkface - Bunk Not Dead

Kali ni aku rasa macam nak buat review album pulak tapi bukan album gambar, ni album muzik haha. Jadi artis pertama yang aku akan review adalah kumpulan Bunkface yang telah me-released kan album baru mereka hujung bulan Julai yang lepas.


Album yang diberi nama Bunk Not Dead mengandungi 13 lagu (2 daripadanya dah keluar sebagai single sebelum ni)



Senarai lagu yang ada dalam album ni adalah:

1. Agenda Jahiliah
2. Better off this way
3. Bunk Not dead
4. Hollywood just died!
5. In Another life
6. Jatuh
7. Kita perang kita menang
8. More
9. Panik
10. Supernova
11. The Insider
12. The Mr DJ took it away
13. Won't let you go

Bagi aku mostly lagu dalam album ni masih mengekal trademark bunkface macam biasa. Still main punk rock lebih kurang macam grenday tapi best. Ada kelainan sikit dari segi susunan muzik. Lirik pun dah lain macam sikit. lagu paling best bagi aku better off this way. Lagu slow rock dengan lirik yang mendalam.

Bagi yang jenis sentimental boleh la layan lagu Better off this way, In another life dengan Jatuh. Ketiga-tiga lagu ni berentak slow rock, macam akustik pun ada.

Untuk album ni aku bagi 4bintang huhu

Better Off This Way

Another day to pay
I'm looking at your way
I know you won't survive
In this life

I know that you won't stay
There's nothing left to say
So I don't have to try

But now I see
And I will be
The best of me

You're staring at the stars
I'm wondering where you are
Are we in same emotions
Anymore

I knew it all along
Correct me if I'm wrong
The world was just a black hole

And now I see
And I will be
The best of me

You know, I know
I could never be like them
I can't help you
Save you no more
Coz, I tried before
I don't want to
Breakthrough
Everything is meant to be
I'll just stay here
Bleed and say
I'm better off this way

I'm sitting all alone
I'm staring at the phone
I know that you won't call
Anymore

If only we had time
I'll leave it all behind
I'll marry you and say
Coz now I see
And I will be
The best of me

You know, I know
I could never be like them
I can't help you
Save you no more
Coz, I tried before
I don't want to
Breakthrough
Everything is meant to be
I'll just stay here
Bleed and say
I'm better off this way

~ sokonglah artis tempatan ~



No comments: