Monday, September 26, 2011

Dari Sinar Mata 10

Tak ku sangka, tak ku duga. Atie yang aku kenal tu sebenarnya seorang budak Universiti. Bukan aku nak merendahkan orang yang bekerja kat kedai makan, tapi itulah hakikatnya. Setahu aku budak-budak sekarang ni bukannya rajin sangat nak buat kerja part-time ni. Lebih-lebih lagi time cuti semester yang diistilahkan sebagai honeymoon selepas penat belajar selama 1 semester. Aku juga pernah melalui zaman tu. Zaman dimana waktu cuti sememangnya digunakan untuk cuti sepenuhnya. Masa cuti digunakan untuk bermalas-malasan dengan alasan nak merehatkan otak. ceh.

Tapi itu bukan masalah besar. Bagi aku lagi bagus kalau macam tu. Yang menjadi masalahnya, aku dah janji nak tunggu dia. Bukan seminggu dua, tapi setahun. Adoi camne ni. Terlajak kereta, ada gear reverse, terlajak kata lu tanggung la sendiri. Dan aku bukanlah seorang lelaki yang suka bagi janji kosong. Janji harus ditepati.

******

"Kau betul ke suka kat Ridzwan tu?" Atie dah buat nada macam mak yang tengah risaukan anak daranya.

Sunday, September 18, 2011

Dari Sinar Mata 9

"Esok datang tau, kalau tak datang dah tak dapat sampai bila-bila"

Kata-kata Atie malam tadi masih terngiang-ngiang di telinga. Misteri betul dengan perkataan 'sampai bila-bila' tu. Kadang-kadang aku rasa macam nak fikir bukan-bukan pun ada. Dahla aku ni jenis yang suka berfikir. Malam tadi pun tidur lambat. Semuanya pasal kata-kata Atie tu. Kalau nak ditafsirkan, macam-macam makna yang boleh difikirkan. Tapi aku nak tahu apa yang dia fikirkan. Atie ni betul-betul suka buat suspen la. Agaknya dia suka baca novel jenis penyiasatan. Nak bagi orang suspen dan tertunggu-tunggu je selalu. haish...

Tiba-tiba ada bunyi hon dari belakang. Alamak traffic light dah hijau. Macamana la aku boleh lupa aku tengah drive sekarang? Bahaya betul perangai camni.haha. Orang belakang ni pun tak boleh ke sabar sikit? Bukannya aku tidur dalam kereta pun, berangan kejap je.hehe. Perjalanan di teruskan. Sebenarnya aku cuti hari ni. Bukan cuti sebab nak jumpa Atie, tapi memang hari sabtu aku tak kerja. Tapi selalunya hari sabtu ni la hari untuk aku rehat-rehat kat rumah, namun hari ni aku terpaksa keluar jugak. Nak jumpa Atie punya pasal. Kata orang cinta memerlukan pengorbanan. Sejak bila aku mula peduli dengan kata orang ni? hehe. Kata orang lagi, cinta ni boleh mengubah seseorang. Dah berubahkah aku?

Tuesday, September 13, 2011

I'LL NEVER BREAK YOUR HEART

Dedicated to someone
(Sila jangan tanya siapa..hee)

"I'll Never Break Your Heart"


Baby, I know you're hurting
Right now you feel like you could never
Love again
Now all I ask is for a chance
To prove that I love you


From the first day
That I saw your smiling face
Honey, I knew that we would
Be together forever
Ooh when I asked you out
You said no but I found out
Darling that you'd been hurt
You felt like you'd never love again
I deserve a try honey just once
Give me a chance and I'll prove this all wrong
You walked in, you were so quick to judge
But honey he' s nothing like me

I'll never break your heart
I'll never make you cry
I'd rather die than live without you
I'll give you all of me
Honey, that's no lie

As time goes by
You will get to know me
A little more better
Girl that's the way love goes baby, baby
And I know you're afraid
To let your feelings show
And I understand
Girl, it's time to let go
I deserve a try honey
Just once
Give me a chance and I'll prove this all wrong
You walked in, you were so quick to judge
But honey he's nothing like me
Darling why can't you see?

No way, no how (I'll never break your heart girl, I'll never make you cry)
I swear (Oh I, oh I, I swear)
No way, no how (I'll never break your heart girl, I'll never make you cry)

I PROMISE






~ hoping for the best ~

Monday, September 12, 2011

Random #1

Ni antara entry yang jarang-jarang aku tulis kecuali time-time tertentu. (Macam sekarang)

Entah kenapa malam ni aku rasa sangat kosong. Kosong sangat-sangat. Bukak FB pun dah tak rasa apa, makin menyakitkan hati adala. Ditambah pulak dengan lagu-lagu sedih yang dipasang dalam playlist winamp aku. (aku pun tak tahu kenapa aku suka sangat layan lagu sedih-sedih ni).makin bertambah rasa kekosongan tu. Dan aku pulak tiba-tiba rasa rajin nak update blog. Memang luar alam jugakla perbuatan aku ni.

Nak termenung, bulan seakan merajuk, menghilang di balik awan. Malam makin kelam, hati makin hilang. Nak tidur, mata seakan memboikot, puas dipejam , tak jua lena kunjung tiba. Hati makin hilang. nak berbicara, tiada siapa untuk dibuka bicara. Pedih memang pedih, letih jangan ditanya lagi.

Puas berfikir, otak penat, jiwa kosong, hati kelam. Jika hati ada taman, mungkin taman tu dah layu, macam rumput kena racun rumpai. Kuning, tiada jiwa, seakan dilanda musim luruh. semuanya seolah runtuh, luruh.. Menyusuri malam, kelam tak bertemu cahaya. mencari sinar, tiada muncul jua.

Menunggu pagi, mengharap sinar kembali. Mungkin ada sinar yang menanti, selagi hayat masih diberi...






~ rasa macam nak berhenti berharap ~

Wednesday, September 7, 2011

Dari Sinar Mata 8

Sekarang dah pukul 9.17, rasanya dah macam time yang sesuai untuk call dia. Mesti dia dah dinner kan? Tapi kalau dia tengah dinner macamana? Nanti mengganggu dia pulak. Aku ni bukannya jenis yang suka ganggu orang makan, nanti sebab aku call selera dia terbantut. Kalau dia tak cukup makan, mesti mak dia marah aku pulak. Eh bila masa mak dia kenal aku? hehe. Tapi rasanya kalau aku tak call dia, sampai lusa pun belum tentu dia call aku. Call jela... Tiba-tiba ada bunyi sms sampai. Bila aku tengok nama sender, Atie rupanya.

-Awak, thanks ek bagi present tu. suke sangat.. *smile* -

Bibir menguntum senyum tanpa dipinta. Aku pun tak tahu macamana aku boleh beli hadiah tu. Masa tengah jalan-jalan aku terpandang benda tu. Terus rasa nak beli. Macam ada aura je yang tarik aku untuk masuk kedai tu dan membeli hadiah tu.

Kalau dia boleh taip sms, maknanya mesti dia tengah free sekarang. Ok cun, boleh call.

" Assalamualaikum " aku memulakan bicara.

" Waalaikumussalam " macam biasa, lembut je suaranya

Tuesday, September 6, 2011

Selamat Datang Ke Dunia

6 September 2011
8.50am

Sedang aku bersiap sedia nak gi keje, tiba-tiba mak aku menjerit:

"Wan, gi anta akak ni, dia dah nak bersalin"

Aku ingatkan mak aku gurau je, pasal tadi aku tengok akak aku rilek macam takde tanda-tanda orang sakit nak bersalin pun. Lagipun doktor cakap lagi 3 hari 9/9 baru due (nak jugak tarikh cun..haha). Lepas mak aku cakap sekali lagi baru aku percaya. Lalu aku dengan abang ipar aku segera ke Hospital Tengku Anis, nasib dekat je umah aku dengan spital.

Bila dia masuk je bilik bersalin, aku dengan abang ipar aku tunggu kat luar. Merasa jugak aku debarannya. Rupanya macam ni rasanya debaran nak tunggu bini bersalin. Aku tengok abang ipar aku resah gelisah je. Padahal ni dah anak kedua.hehe.

Tiba-tiba dengar suara budak menangis. Masa tu memang aku rasa cam nak nangis pun ada. Tak tau la nak cakap camne. Rasa terharu, gembira dan macam2 lagi rasa ada. Tapi nurse tak bagi masuk lagi. Pastu bos aku pulak call. Tak leh tengok orang senang ke? hadui...huhu.. kena gi keje jap. petangnya baru aku sempat nak gi tengok anak sedara aku yang kedua...




Ni la rupa anak sedara aku tu. Nak dukung, tapi tak berani lagi. hehe... Alhamdulillah Akak aku ok, baby pun ok. Nama belum ada lagi kot.. tapi mesti akak aku dah plan nama dia. Lupa nak cakap, ni baby boy.. nanti abang dia adala geng nak main gusti...haha


~ Tiba-tiba aku rasa dah tiba masa aku bina keluarga sendiri pulak...hee ~