Monday, July 25, 2011

Dari Sinar Mata 4

" Atie tak baik kau buat dia camtu, kesian aku tengok tadi," Elly masih tak puas hati.

" Ala dia kena tunggu lagi sehari je,hehe" Atie masih lagi tak dapat nak menahan ketawa lepas dengar cerita Elly.

"Terus hilang selera dia tadi tau, aku pulak yang rasa bersalah sebab terbabit dalam rancangan kau ni," Elly masih jugak nak bagi si Atie rasa bersalah.

"Yela-yela esok aku bagila" Dia terus melangkah ke bilik. Tidur lagi bagus..

Bukan dia saja-saja nak buat macam tu. Dia Ada sebab sendiri. Lagipun sesuatu yang sukar diperolehi pasti lebih tinggi nilainya kan? KAN?

*****

 Ridzwan kembali merenung kipas yang sedang berpusing di biliknya. Speaker laptopnya berdentum lagu In The End - Linkin Park. Ni memang lagu kecewa kegemarannya. Memang kalau time-time jiwa dilanda kekecewaan, lagu ini jugaklah yang diulang berkali-kali. Bunyi piano dalam lagu tu betul-betul menusuk jiwa.

Argh yang aku kecewa sangat ni kenapa? bukan aku baru clash dengan awek pun. Mengorat pun belum start lagi. Tapi entah kenapa hati ini rasa suatu perasaan yang sangat kecewa. Hanya tinggal 1 nombor je lagi. Bukan aku malas nak fikir. Memang la 1 nombor lagi tu boleh teka random je dari 0 sampai 9, tapi aku nak nombor tu datang dari dia. Barula nampak kesudian dia nak kawan dengan aku. Kalau dah jadi macam ni, memang terasa dipermainkan je. Entah-entah betul apa yang Mirul cakap, dia cuma nak suruh aku makan kat kedai dia je tiap-tiap hari atau dalam istilah business - Marketing Strategy. Hampeh betul la. Time-time camni buleh teringat pulak silibus time study dulu. Tapi mungkin jugak dia nak test sejauh mana kesungguhan aku nak kawan dengan dia. Bila dia tau aku still gi makan esok, mesti dia nampak keikhlasan hati aku ni. Senyum perlahan-lahan terukir di bibir. Lagu In the End yang dah diulang 12kali diganti dengan lagu Miss You Like Crazy - The Moffats. Jiwang aku malam ni..haha

*****

"Wan betul ke kau nak gi makan kat kedai tu lagi arini?"

" A'ah " pendek je aku jawab. Mirul ni bukan boleh layan sangat.

"Kan awek tu nak main-mainkan kau je? Nanti nampak macam terhegeh-hegeh pulak."

"Kita nak gi makan je kan"

"Eleh macam la aku tak tau tujuan kau tu. Kau ni memang dah angau la,"  Mirul seakan tak berpuas hati.

" Aku gentlemen ok, kalau dah mula, biar sampai habis. Kau nak ikut tak ni?

"Yela aku ikut skali," Mengalah akhirnya.

*****

Suasana kedai ni macam biasa. Time-time camni memang orang baru mula nak datang. Aku dengan Mirul duduk kat tempat biasa. Dan seperti yang aku jangka, Dia muncul jua. Masih dengan senyuman seperti biasa. Seolah tiada apa yang berlaku.

" Order?"

" Nasi goreng ayam dengan milo ais" Mirul terus order.

"Sama" pendek je aku order. Dia senyum lagi dan terus berlalu ke dapur.

Seketika kemudian dia datang membawa hidangan kami. Tiba-tiba Mirul menyampuk.

"Takde tisu ke arini?" hampeh kau Mirul, buat malu aku je. Rasa muka jadi hijau je seketika.

Dia pandang aku dan senyum. Tapi pulak yang rasa macam blushing. Gile malu woi..

"Ada, nanti kejap lagi saya ambik"

lepas je Atie masuk dalam, aku terus membebel kat Mirul.

"Ala aku nak tolong kau je, kang nanti dia buat-buat lupa, kau jugak yang gigit jari," betul jugak kata-kata Mirul tu. Kadang-kadang otak si Mirul ni boleh pakai jugak.

Tiba-tiba dia mucul dengan 2 helai tisu. satu untuk mirul dan satu untuk aku. terus aku tengok belakang tisu.

5 call me when u free -Atie-

yahooo!!!!


To be continue....kehkehkeh







~ Jangan hanya menunggu, ia harus dicari ~

Sunday, July 24, 2011

Lonely Like A Satellite

 
Astronaut - Simple Plan
 
 
Can anybody hear me
Oh am I talking to myself
My mind is running empty
In the search for someone else
Who doesn't look right through me
It's all just static in my head
Can anybody tell me why
I'm lonely like a satellite

'Cause tonight I'm feeling like an astronaut
Sending SOS from this tiny box
And I lost all signal when I lifted up
Now I'm stuck out here and the world forgot

Can I please come down (come down)
'Cause I'm tired of drifting round and round
Can I please come down

I'm deaf from all the silence
Is it something that I've done
I know that there are millions
I can't be the only one who's so disconnected
It's so different in my head
Can anybody tell me
Why I'm lonely like a satellite

'Cause tonight I'm feeling like an astronaut
Sending SOS from this tiny box
And I lost all signal when I lifted up
Now I'm stuck out here and the world forgot

Can I please come down (come down)
'Cause I'm tired of drifting round and round
Can I please come down

Now I lie awake and scream in a zero gravity
And it's starting to weigh down on me
Let's abort this mission now
Can I please come down

So tonight I'm calling all astronauts
All the lonely people that the world forgot
If you hear my voice come pick me up
Are you out there

'Cause you're all I've got!

And tonight I'm feeling like an astronaut
Sending SOS from this tiny box
And I lost all signal when I lifted up
Now I'm stuck out here and the world forgot

'Cause tonight I'm feeling like an astronaut
Sending SOS from this tiny box
To the lonely people that the world forgot
Are you out there
'Cause you're all I've got!
Can I please come down (please please please)
'Cause I'm tired of drifting round and round
(Tired of drifting round)
Can I please come down (please please please)
Can I please come down
Can I please come down

sekadar gambar hiasan  

~ satellite is lonely but it's connecting people ~

Sunday, July 17, 2011

Dari Sinar Mata 3

" Atie, kau serius ke dengan mamat tu?"

"Mamat mana pulak ni?"

"Ala budak yang datang makan tiap-tiap hari kat kedai kita tu"

"Ooo mamat yang aku bagi satu nombor setiap hari tu eh?"

"Yup. Kau ni senang-senang je bagi nombor kat sebarangan orang ek. Beringat sikit, entah-entah dia tu penjahat ke apa," Ada nada risau pada diri Elly.

"Jangan risau la. Aku kenal dia tu. Dia je yang tak kenal aku,hehe"

"Eh dari mana pulak kau kenal dia?" Elly dah terkejut. Atie ni memang perangai suka bagi orang terkejut.

"Adala.Nanti aku cerita ek. Esok dia akan dapat last number. Aku nak test dia sikit. Okey la aku nak mandi dulu ek,"

Atie kau jangan cari pasal dengan orang sudahla ye...

*****

Tuesday, July 12, 2011

Status FB setengah tahun pertama 2011

"...aku menanti kamu everyday..." (Mon, 11 Jul 2011 13:08:56 GMT)
"...i wish i have a Bumblebee..." (Fri, 08 Jul 2011 01:31:26 GMT)
 
"...gua dengar cite Piala LIga Super lagi mahal dari Piala FA..." (Wed, 06 Jul 2011 15:11:10 GMT)
"...tanya sama HATI, pernahkah meRINDU ?..." (Sun, 03 Jul 201113:29:12 GMT)
"...it's been 2 years since the last time we met..." (Fri, 01 Jul 2011 12:52:22 GMT)
"...rindu cuma sehiris rindu..." (Thu, 30 Jun 2011 13:10:53 GMT)
"...lonely like a satellite..." (Tue, 28 Jun 2011 13:06:21 GMT)
"...ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang terdaya..." (Fri, 24 Jun 2011 13:49:47 GMT)
"...andai ku turut rasa hati..." (Tue, 21 Jun 2011 12:57:23 GMT)
"...rindu untuk merindu..." (Mon, 20 Jun 2011 12:55:21 GMT)
"...terkenang kenangan..." (Thu, 16 Jun 2011 12:59:20 GMT)
"...ALHAMDULILLAH..." (Tue, 14 Jun 2011 14:48:07 GMT)
"...ada baiknya gua layan final AF untuk mengubat hati yang luka..." (Sun, 12 Jun 2011 12:55:48 GMT)
"...gua punya kecewa lebih dari si teruna kehilangan awek tersayang..." (Sun, 12 Jun 2011 12:09:18 GMT)
"...30 saat yang celaka..." (Sat, 11 Jun 2011 15:44:35 GMT)
"...kiri duri kanan pun berduri..." (Wed, 08 Jun 2011 13:00:49 GMT)
"...musim-musim macam ni gua memang suka layan lagu cari jodoh-wali band..." (Fri, 03 Jun 2011 13:24:03 GMT)
"...25 is just 24+1...hehe..." (Mon, 30 May 2011 23:48:52 GMT)
"...di sana cinta, di sini rindu..." (Mon, 30 May 2011 12:52:33 GMT)
"...sumpah gua rindu pantai..." (Tue, 24 May 2011 13:32:02 GMT)
"...word of the month - PASRAH..." (Mon, 23 May 2011 13:09:41 GMT)
"...cute pulak gua tengok fina malam ni..." (Sat, 21 May 2011 14:24:06 GMT)
"...siapa kelantan? kelantan adalah pendahulu liga..." (Thu, 19 May 2011 15:04:57 GMT)
"...walaupun gua memakai jersi Happy, namun gua tidakla se-happy mana pun..." (Wed, 18 May 2011 13:32:52 GMT)
"...keberkatan ilmu datangnya dari keredhaan seorang guru..."

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU-GURU MALAYSIA (Sun, 15 May 2011 23:56:36 GMT)
"...Alhamdulillah 5-1..." (Fri, 13 May 2011 14:59:52 GMT)
"...kalau ku pilih disini, apa kata disana?..." (Thu, 12 May 2011 13:40:12 GMT)
"...there's always pain before we can get better..." (Mon, 09 May 2011 12:51:40 GMT)
"...tak guna sokong red warriors kalau tak pegi stadium....haha..." (Sat, 07 May 2011 12:57:44 GMT)
"...mungkin kau tak fahami maksud yang tersembunyi..." (Wed, 04 May 2011 13:12:11 GMT)
"... i thought she knew..." (Mon, 02 May 2011 12:41:44 GMT)
"...mengagumi tanpa dicintai..." (Wed, 20 Apr 2011 12:56:22 GMT)
"...menang atau kalah, the red warriors tetap dihati..." (Sat, 16 Apr 2011 12:44:33 GMT)
"...best jugak ending 6 progresif.. rasa nak sekolah balik je..." (Thu, 14 Apr 2011 13:52:26 GMT)
"...Alhamdulillah .. 6-0..." (Sat, 09 Apr 2011 14:43:54 GMT)
"...di hati sunyi, di jiwa hampa..." (Thu, 07 Apr 2011 13:43:38 GMT)
"...mendung di awan tidak selamanya..." (Wed, 06 Apr 2011 13:18:24 GMT)
"...cun pulak gua tengok ana rafali malam ni..." (Sun, 03 Apr 2011 15:13:53 GMT)
"...thoughts were spinning in my head..." (Sat, 02 Apr 2011 14:06:59 GMT)
"...seribu bayangan aku gambarkan, masih lagi kau tak mengerti..." (Wed, 30 Mar 2011 13:04:30 GMT)
"...rasa macam dah lama tak baca novel..." (Mon, 28 Mar 2011 12:46:48 GMT)
"...yang tersirat itu misteri..." (Sun, 27 Mar 2011 13:08:49 GMT)
"...bila ku kenang ku renung profile facebook mu..." (Mon, 21 Mar 2011 13:47:52 GMT)
"...this is not what i had planned..." (Wed, 16 Mar 2011 13:45:08 GMT)
"...dapatkah putik kan menjadi bunga?..." (Mon, 14 Mar 2011 12:58:58 GMT)
"...musim kenduri kahwin datang lagi..." (Sat, 12 Mar 2011 12:56:47 GMT)
"... don't judge me by my facebook status..." (Tue, 08 Mar 2011 12:54:33 GMT)
"...mengeluh sampai berpeluh..." (Fri, 04 Mar 2011 13:26:02 GMT)
"...ku bicara sendiri, agar terhapus sepi..." (Wed, 02 Mar 2011 13:09:05 GMT)
 dengar cite zaquan nak leburkan kelate malam ni, tgk sape yg lebur? hahaha.... 3-0 bro...!!!! (Tue, 01 Mar 2011 14:43:06 GMT)
"...bila ia bukan lagi seperti yang ku impikan..." (Sat, 26 Feb 2011 13:23:09 GMT)
"...umpama menunggu salji di gurun sahara..." (Thu, 24 Feb 2011 13:58:58 GMT)
"...kusangka ku tabah berdikari, rupanya rapuh untuk berdiri..." (Wed, 23 Feb 2011 13:47:52 GMT)
"...gua busy, gua takde masa nak mengorat..." (Mon, 21 Feb 2011 13:57:03 GMT)
"...jangan pernah berhenti berharap..." (Sun, 20 Feb 2011 13:26:42 GMT)
 Red warriors gomo sokmo!!!! (Fri, 18 Feb 2011 15:39:46 GMT)
"...sedangkan superhero pun perlukan awek, inikan pula insan biasa..." (Thu, 17 Feb 2011 14:00:31 GMT)
"...kan aku dah pesan, jangan terlalu mengaharap..." (Tue, 15 Feb 2011 15:30:25 GMT)
"...terasa macam nak gi ujibakat AF9 la...hahahaha..." (Sun, 13 Feb 2011 04:25:31 GMT)
"...cinta ibarat hantu, ramai yang memperkatakannya, namun cuma sedikit sahaja yang bertemunya..." (Thu, 10 Feb 2011 02:01:20 GMT)
 tukar profile pic sempena game malam ni... (Wed, 09 Feb 2011 02:13:23 GMT)
"...aku bilang kau cantik dan mereka setuju..." (Tue, 08 Feb 2011 01:34:10 GMT)
"...tiada terfikir, tiada terlintas..." (Sun, 06 Feb 2011 14:26:34 GMT)
"...malam bulan dipagar bintang, namun hati masih sepi..." (Sat, 05 Feb 2011 14:43:38 GMT)
"...best jugak layan 6 Progresif..." (Thu, 03 Feb 2011 13:34:12 GMT)
"...layan naruto pun bagus jugak..." (Thu, 03 Feb 2011 03:47:16 GMT)
"...untuk apa ke bulan sedangkan bumi belum habis dijelajahi..." (Wed, 02 Feb 2011 00:54:34 GMT)
 GOMO KELATE GOMO!!! (Sat, 29 Jan 2011 10:54:34 GMT)
"...saya pemandu berhemah, tapi saya selalu kena speedtrap..." (Thu, 27 Jan 2011 14:01:25 GMT)
"...H.A.C.K.S..." (Wed, 26 Jan 2011 01:23:21 GMT)
"...i tried to be perfect, but nothing was worth it..." (Tue, 25 Jan 2011 01:56:10 GMT)
"...peluk baby boleh hilangkan stress..." (Mon, 24 Jan 2011 13:56:02 GMT)
"...terasa macam nak menulis novel..." (Sat, 22 Jan 2011 13:45:56 GMT)
"...suka duka ku silih berganti..." (Fri, 21 Jan 2011 02:42:24 GMT)
"...terasa agak sentimental lepas layan cite Hani..." (Tue, 18 Jan 2011 14:02:34 GMT)
"...terasa memori sudah penuh dengan terlalu banyak perkara di fikiran..." (Sat, 15 Jan 2011 13:23:14 GMT)
"...mungkin nanti..." (Thu, 13 Jan 2011 02:27:40 GMT)
"...saya bukan pilih yang popular, saya pilih yang terbaik..." (Tue, 11 Jan 2011 05:13:02 GMT)
"...sesekali rindu itu pasti datang..." (Mon, 10 Jan 2011 02:33:29 GMT)
"...L for Love, L for Lie..." (Thu, 06 Jan 2011 02:02:26 GMT)
"...berpanas, berhujan, berembun..." (Wed, 05 Jan 2011 04:16:03 GMT)
"...suka betul dengar suara dj Era, Feeya..." (Mon, 03 Jan 2011 03:17:22 GMT)
"...asal tahun baru je, mesti orang nama azam jadi glamer..." (Sat, 01 Jan 2011 13:00:32 GMT)



~ macam biasa, status yang tu masih tak berubah ~

Friday, July 8, 2011

Dari Sinar Mata 2

Malam tu aku tak dapat nak lelapkan mata. Asyik teringat kat awek kedai makan tadi je. Nama dia pun aku lupa nak tanya. Muka cun, nama pun mesti cun kan,hehe. Tapi betul ke dia nak bagi nombor telefon dia kat aku? atau sekadar marketing strategy supaya aku terus gi makan kat kedai dia tiap-tiap hari? Ini yang membuatkan hati lelaki aku ni sedikit gelisah. Ahh belum cuba belum tahu, aku cuba untuk tenangkan perasaan sendiri. Dan aku terus hanyut dibuai mimpi sambil layan lagu Fantasia Bulan Madu.

Keesokan paginya, aku kepejabat seperti biasa. Namun bukan kerja yang aku utamakan saat itu, yang paling aku nantikan adalah waktu lunch. Lambat pulak masa berjalan hari ni. Rasa macam nak pusing jam sendiri pun ada, hehe. Gelisah pulak aku rasa. Nasib baik hari ni tiada kerja urgent yang perlu aku settlekan. Yang tak berapa nak penting tu, aku tolak tepi dulu la. Bukan aku malas nak kerja, cuma aku taknak buat kerja dalam keadaan aku yang serba tak kena ni. Nanti banyak pulak benda silap yang berlaku. Tak pasal-pasal aku kena buat banyak kali. Bos aku tu pulak cerewet bukan main. Salah sikit je kena buat balik semua sekali.

Akhirnya masa yang ditunggu telah tiba. Hari ni aku terpaksa lunch sorang-sorang sebab Mirul dah janji nak temankan awek dia beli periuk untuk mak awek dia tu. Hadoi belum ape-ape dah pandai nak bodek mak mertua.Haha. Tapi aku tengok awek si Mirul tu memang mengada-ngada sikit. Mirul tu pulak mengikut je. Aku nak tegur pun takut putus sahabat pulak. Maklumla orang tengah bercinta ni semuanya nampak cantik.

Aku tiba kat kedai tu dalam pukul 12.45. Aku saje je keluar awal sikit. Kalau lambat-lambat kang takut ramai orang pulak. Takde can la aku nak mintak nombor seterusnya nanti. Dan seperti yang aku jangka, dia yang datang ambik pesanan aku. Tetap manis macam semalam.

"Encik nak makan apa ye arini?" dia bertanya dengan senyuman manis. Cair gua camni..

"Tak payah la nak berencik-encik dengan saya. Panggil Wan je," aku dah keluar ayat standard drama Malaysia,haha.

"Iye Encik Wan nak makan ape?" Dia macam nak gelak-gelak je. Amboi nakal jugak awek ni.

"Saya nak makan Nasi Ayam je hari ni dengan milo ais ek," dia angguk-angguk je.

"Lagi satu, jangan lupa saya nak tisu," giliran aku pulak yang senyum kat dia. Dia pulak dah macam malu-malu je.  "Okey" balasnya ringkas.

Berdebar-debar pulak aku rasa. Selalu tak pernah pulak aku rasa berdebar macam ni time nak lunch. Silap-silap belum makan aku dah kenyang ni.huhu. Macam semalam jugak, dekat 15 minit baru dia keluar balik.Punyala lama aku rasa. Macam 15 jam pun ada.

"selamat menjamu selera" katanya sebaik sahaja meletak pinggan nasi ayam tu kat depan aku.

"Err tisunya mana?" aku pulak jadi segan tiba-tiba.

"Ini tisunya" amboi hari ni dia bawak tisu warna pink untuk aku. macam perli je ni. Cepat-cepat aku bukak tisu tu. dan seperti yang aku dah agak mesti nombor 1 je yang ade.

"takleh bagi semua sekaligus ke?"

"mana boleh, kena satu-satu la." dia gelak pulak.

"Okeyla, tapi bagitau la nama awak dulu"

"Kat sini orang panggil saya Atie je"

"okey selamat berkenalan" Atie rupanya. ingatkan sari yanti..hehe Tiba-tiba ada orang panggil dia sebab nak order makan. Kacau daun betul la makcik tu.

" Saya pergi dulu ye, jumpa lagi esok," dia berlalu sambil meninggalkan senyuman manis untukku. kenyang gua camni...huhu

Alamak bersambung lagi....

~ Cinta itu datang secara tiba-tiba ~

Thursday, July 7, 2011

Liga Super Milik Kami!

Kelantan akhirnya berjaya mengubat luka kecewa untuk menjulang Piala FA dengan berjaya menjuarai Liga Super dengan menewaskan pencabar terdekat iaitu Terengganu dan Selangor. Kejayaan ini sekaligus memberi semula sinar harapan buat seluruh rakyat Kelantan yang sangat mengharapkan kejayaan bagi pasukan kesayangan mereka, The Red Warriors selepas banyak dugaan dan cabaran yang terpaksa dihadapi pada musim ini. 

LIGA SUPER MILIK KAMI
credit to oren kecik

~ Harap-harap Piala Malaysia akan terus berada di kelate ~