Monday, September 12, 2011

Random #1

Ni antara entry yang jarang-jarang aku tulis kecuali time-time tertentu. (Macam sekarang)

Entah kenapa malam ni aku rasa sangat kosong. Kosong sangat-sangat. Bukak FB pun dah tak rasa apa, makin menyakitkan hati adala. Ditambah pulak dengan lagu-lagu sedih yang dipasang dalam playlist winamp aku. (aku pun tak tahu kenapa aku suka sangat layan lagu sedih-sedih ni).makin bertambah rasa kekosongan tu. Dan aku pulak tiba-tiba rasa rajin nak update blog. Memang luar alam jugakla perbuatan aku ni.

Nak termenung, bulan seakan merajuk, menghilang di balik awan. Malam makin kelam, hati makin hilang. Nak tidur, mata seakan memboikot, puas dipejam , tak jua lena kunjung tiba. Hati makin hilang. nak berbicara, tiada siapa untuk dibuka bicara. Pedih memang pedih, letih jangan ditanya lagi.

Puas berfikir, otak penat, jiwa kosong, hati kelam. Jika hati ada taman, mungkin taman tu dah layu, macam rumput kena racun rumpai. Kuning, tiada jiwa, seakan dilanda musim luruh. semuanya seolah runtuh, luruh.. Menyusuri malam, kelam tak bertemu cahaya. mencari sinar, tiada muncul jua.

Menunggu pagi, mengharap sinar kembali. Mungkin ada sinar yang menanti, selagi hayat masih diberi...






~ rasa macam nak berhenti berharap ~

2 comments:

Amiza said...

jgn b'henti b'harap....Allah masih ade b'sama stp hamba2Nya

Azwan Aziz said...

Thanks Amiza... :)