Friday, June 10, 2011

Terlalu Mahu, Terlupa Yang Perlu

Ketika aku tengah syok drive waktu balik keje semalam, aku terdengar satu lagu ni. Sebenarnya aku dah dengar lagu ni masa konsert AF dua tiga minggu lepas. (kantoi layan AF..haha). Tapi masa tu aku rasa biasa-biasa je sebab Nubhan yang nyanyi. Rupanya penyanyi asal lagu ni Hazama. Lagu ni ciptaan band Meet Uncle Hussain. Memang sangat best bila Hazama nyanyi. Tambah pulak dengan gitaris MUH yang superb. Tapi yang paling best sebenarnya lirik lagu ni. Walaupun mula-mula dengar macam lirik lagu budak-budak, part yang "tanya sama pokok, ape sebab goyang". Tapi part chorus memang ade something. Aku memang dari dulu suka ayat-ayat yang tersirat ni.

Cakap banyak tak guna, hayati lirik lagu ni Pokok - Meet Uncle Hussain feat Hazama

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok...


~ Terlalu leka, terlupa yang utama ~

2 comments:

Cik Ila said...

kantoi layan AF.hehehehe ;)

Azwan Aziz said...

best ape tgk AF...hehe