Sunday, March 6, 2011

Awak yang langgar saya dulu!

Aduh, bila masa la pulak pompuan ni kuar? tiba-tiba je muncul kat depan, kan dah kena langgar.

"cik takde pape ke?" kesian jugak aku tengok awek yang baru je aku langgar ni. Dia jatuh dari motornya. Nampak macam ade luka je kat siku dia tu.

"Saya takde pape, sedap je rasa kena langgar ni, rasa macam nak," ada nada perli disitu.Terasa pulak aku jadinya.

"Awak yang tiba-tiba keluar dari simpang tu, patutnya awak stop, tengok kiri kana dulu barula kuar," Panas hati jugak aku dengan awek ni, orang nak tolong dia buat kerek plak.

"Yela kalau awak tu tak bawak kereta macam ribut, dah tentu awak tak langgar saya," serentak dengan ayat last tu, dia bukak helmet. Terpaku aku seketika. Boleh tahan comel awek ni. Dengan tudung fesyen baru yang aku tak tahu ape-kenama-nya, dan mata bulat macam dalam anime jepun membuatkan aku kelu seketika.

"Apa pandang-pandang? Tak pernah tengok perempuan ke? " Tiba-tiba aku disergah awek tersebut. Teringat pulak aku kepada lagu Kalau Berpacaran.haha

"Teruk luka awak tu, mari saya hantar awak ke hospital," aku cuba bersabar dengannya. Yela takkan aku nak lawan balik. Ni anak ketua kampung manala garang macam singa.

"Tak payahla, saya takde pape," Lalu dia cuba angkat motornya namun dia hampir terjatuh semula.Masa tu la aku jadi hero.Aku segera sambut motornya dengan dia sekali.Dia jeling semacam je.Eleh orang nak tolong pun marah.

"Meh la saya bawak gi hospital ke, klinik ke.Kena check betol-betol, takut ada tulang yang patah ke." Dia nampak macam berfikir sekejap.

"Habis tu motor saya ni macamana?"
"Tinggal jela kat kedai depan tu.Nanti saya panggil orang datang repair ek."

Masa aku bukakan pintu kereta untuknya, dia berhenti je depan pintu kereta tu. Macam ragu-ragu je nak masuk.Mungkin takut aku jual dia kot..haha..

"Kenapa awak tak masuk?"

"Boleh percaya ke awak ni?"

"Okla, kalau awak tak percaya saya, apakata awak je yang drive," aku tersenyum nakal. dia mencebik..

"Kan tangan saya sakit ni, mana boleh drive," Tau pun dia sakit.

"Kalau camtu, awak masuk, biar saya bawak gi hospital," aku dah tak mampu nak tahan gelak. tapi aku senyum-senyum je.Takut dia kecik ati pulak.haha

Akhirnya dia masuk jugak. Sepanjang jalan ke hospital, dia membisu, aku pun malas nak tanya banyak-banyak. Biarkan dia cool je dulu. Layan radio ERA pon ok jugak. sedap je suara deejay Fieya..huhu.

Bila dah sampai hospital, aku bawak dia jumpa doktor. Aku tunggu kat luar je. Sekali datang sorang nurse cakap kat aku

"Encik tak payah risau la, luka isteri encik tu sikit je," Isteri? haha macamana la dia boleh ingat awek tadi tu wife aku. Eh aku lupa nak tanya nama awek tu. Takpe lepas ni aku tanya.

Dalam 5minit lepas tu, dia pun keluar. Tangan dah berbalut.

"Doktor cakap ape?" Aku cuba masuk mood gentlemen.

"Doktor cakap luka sikit je, takde patah tulang," ringkas je dia jawab.

"Bagusla kalau camtu. Lega saya dengar," aku senyum padanya namun dia tak balas pun.aduh marah lagi ke?

Tiba-tiba dia blah camtu je. aku pun segera kejar dia.

"Awak nak pergi mana ni? Biar saya hantar awak balik la,"

"Eh tak payahla, saya boleh balik sendiri."

"la, saya yang buat awak luka ni, biar saya la yang hantar,"

"Tapi ayah saya garang, awak tak takut ke?" Erk! betul ke ayah dia garang? Mampos aku kena kejar dengan parang nanti...Tiba-tiba dia gelak.apasal pulak minah ni?

"Kelakar la awak ni, baru je cakap camtu dah takut. Ayah saya baik la," ciss aku diperkotak-katikkan rupanya. Tapi cute gile awek ni bila gelak tadi.hee

"Mana ada saya takut, saya berfikir je tadi," terpaksa aku kontrol hensem.

"yela tu.Awak ni tak kerja ke? kalau awak ada kerja, awak balikla.Saya boleh balik sendiri," lembut je suara dia. Mungkin dah tak sakit kot.

"Takde, saya cuti harini. Jom la saya hantar awak. tapi sebelum tu nak jugak saya tahu nama awak,"

"Elisya, awak?"

"Saya Izad..."

Bersambung ke...? hehe







Idea ni datang time aku kat traffic light pastu ada awek cun naik motor kat sbelah aku...hahaha

7 comments:

rose sensei said...

hahaha...sumpah mati2 ingat mmg cerita ni berlaku kt Azwan...hahahaha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

wah2, cam best ni..

Azwan Aziz said...

cikgu rose: haha saje je wat cmtu... td berangan2 je...mula2 nk tulis pasal awek tu, tp rasa lg best kalau wat cite je..hee

hanim: tq2... best ke? hee

LollyHatesMe™ said...

gua dah agak dah macam cite sinetron tadenya dalam realiti hahaha

byk tgk sinetron indon mamat ni ni hahah

Azwan Aziz said...

btol kata lu tu bro, cite mcm ni ade dlm kepala otak gua je, dalam realiti mmg xde...haha

LindaRossi said...

mane sambungan nyer

Aziz Syaidahtul said...

ehhe...ingatkan novel mana...nice